Startsida aktuellt Teaterproduktioner biografi Lyssna

Instrumentbyggen CV
Caligula

Av ALBERT CAMUS Översättning EYVIND JOHNSON Bearbetning och regi ILDIKÓ GÁSPÁR Skådespelare MARTA ANDERSSON-LARSONANNA BJELKERUDHANS BRORSONLASSE CARLSSONANDREA EDWARDSPER-ANDERS ERICSONLUKAS FEURSTEMIL LJUNGESTIGBENJAMIN MOLINERANNA WALLANDER 

Musiker JONAS FRANKE-BLOM 

Kompositör FLÓRA LILI MATISZ Koreograf VERONIKA SZABÓ Scenografi LILI IZSÁK Kostym- och maskdesign LUCA SZABADOS Ljusdesign TAMÁS BÁNYAI Videodesign ANDRÁS JUHÁSZ Ljuddesign KARIN BLOCH-JÖRGENSENNIKI GKONOU Dramaturg ANNA BERG Förlag NORDISKA APS

Hemsida Stadsteatern

Djurfarmen

Med löftet att eliminera alla fruktansvärda orättvisor på bondgården, organiseras den nyinstiftade Djurfarmen som ger fördelar till alla som går på fyra ben. Men under tidens gång korrumperas rebellernas idéer, och glöms sedan bort. Då uppstår något nytt och oväntat.

Djurfarmen är George Orwells briljanta satir om den korrumperande makten och historien om en revolution som gick fel. En halsbrytande föreställning där den humoristiska ensemblen, regissören Anna Sjövall och scenografen Charlotta Nylund skapar ett alldeles eget universum.

På scen: Hampus Anveden, Veronica Dahlström, Petter Heldt, Iskra Kostic, Peter Lorentzon, Åsa Persson.

Produktion:
Av: George Orwell
Översättning/dramatisering: Anna Sjövall
Musik/arrangemang: Jonas Franke-Blom
Regi: Anna Sjövall
Koreografi: Camilla Ekelöf
Scenografidesign och kostymdesign: Charlotta Nylund
Ljusdesign: Joakim Qvarforth
Maskdesign: Tove Eneroth Hemsida Teater Halland

Kråkan

Sommar och det surrar av humlor och bin. Det stora körsbärsträdet dignar av mogna bär där det står på gårdsplanen mellan ladan, hönshuset och lagården. Allt är vackert och härligt. En trygg värld för de bägge kusinerna.

Det vill säga innan kråkan kom. Innan kråkan kom och åt av deras körsbär.
Innan Cilla sa: ”Vi ska skrämma bort kråkan.”
Innan Uffe sa: “Dumma Kråkan!”
Innan allt spårade ut.
Innan allt nästan var för sent.

Kråkan är teaterlek och stora känslor i det lilla formatet när teatern möter en älskad barnboksförfattare. Masthuggsteatern presenterar en teaterföreställning efter på Ulf Nilssons bok Den Fräcka Kråkan med bilder av Eva Eriksson.

Om vänskap och förändring, om solmogna körsbär, om en flaxande kraxande kråka.

Regi: Karl Ekdahl
Dramaturg: Kristina Ros
Scenografi & Kostym: Råger Johansson
Ljusdesign: My Persson
Ljuddesign & Komposition: Jonas Franke-Blom
Mask och Peruk:
 Kerstin Olsen

Bygge: Råger Johansson, Philip Lithner & PA Karlsson
Teknik: My Persson & Philip Lithner
Sömnad/Kostymtillverkning: Kristin Johansson-Lassbo & Ulrika Kärrö

Hemsida masthuggsteatern

Spökutdrivning för nybörjare

är en nyskriven interaktiv rysarfars för mellanstadiet. Föreställningen är en del av Västra Götalandsregionens Arvsfondsprojekt Techformance och använder sig av ett webverktyg där publiken själva kan påverka föreställningen.

Manus: Gustav Tegby  Skådespelare: Hanna Holmqvist, Philip Lithner/Åsa BodinKarlsson, Carl Marcus Wickström/Helen Hansson  Regi: Lisa Färnström  Regiassistent: Märta Jungerfelt  Filmfoto: Milja Rossi  Scenografi: Råger Johansson  Kostym: Erika von Weissenberg, Roger Johansson  Ljusdesign: Fredrik Glahns  Ljuddesign & Komposition: Jonas Franke-Blom  Maskdesign: Lars Carlsson  Dramaturg: Kristina Ros  Teknisk inspicient: Fredrik Glahns  Bygge: Råger Johansson, Philip Lithner, My Persson, PA Karlsson  Affisch och grafiska detaljer: Alba Lange  Produktion och marknadsföring: Hanne Wirde, Samuel Ek, Amanda Wigand  Förlag: Colombine Teaterförlag  Ansvarig utgivare: Masthuggsteatern www.masthuggsteatern.se
Det lilla blå & Blue på

Teater Sesam

Regi Nasrin Barati - Koreograf Fernando Melo - Kompositör Jonas Franke-Blom hemsida Teater Sesam

Från Jorden till Månen

är en tyngdlös fantasi baserad på Jules Vernes roman från 1865. Det är en berättelse om att längta både bort och hem. En dröm om hönor som sjunger Beethoven, det hemtrevligt sprakande ljudet av opera på vevgrammofon och den ljuva doften av stekta ägg.

För barn 7-12 år. Föreställningens längd ca 45 minuter. Manus inspirerat av Jules Vernes roman: Niklas Säwström och ensemblen. Koreografi: Veera Suvalo Grimberg från Danskompaniet Spinn. Musik av Jonas Franke-Blom, Puccini, Wagner, Debussy, Beethoven och en smula Édith Piaf.

Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=DO5lSAdfVZs

Youtube Hejopera: https://www.youtube.com/user/HejOpera

Den lille prinsen

 är en poetisk och filosofisk musiksaga för barn från 6-9 år och deras vuxna baserad på Antoine de Saint-Exupérys klassiska bok från 1943 och som översatts till över 260 språk. Längd ca 40 minuter.

Med Saint-Exupérys klassiska bilder i fokus, sjunger och berättar vi fram en saga om vänskap, förundran inför vuxenvärlden, att våga resa långt långt bort och om att längta hem.

Den lille prinsens röst: Leo Sigelius 10 år Medverkande på scen: Emelie Sigelius och Jonas Franke-Blom. Baserad på sagan om Den Lille Prinsen av Antoine Saint de Exupéry Manus: Emelie Sigelius. Musik: Jonas Franke-Blom Illustrationer: Antoine Saint de Exupéry

Mer info och bokning: www.hejopera.se

Kärleken, döden och vi 

är ett körverk för tre solister om psykisk (o)hälsa, filosofi, mikrobiologi och livets förunderliga kraft.

Detta är ADAS tredje föreställning under rubriken GÖMDA HISTORIER som bygger på nutida historier om utsatthet. Tidigare föreställningar är Vi som bär världen om socioekonomiskt utsatta ensamma mammor och Camilla försvann om prostitution och människohandel.

Nallarnas picknick

3-6 år Wanselius produktion

Skapad av Peter och Louise Wanselius

Fransk kärlek rostar aldrig

En chanson–varieté med Fia Adler Sandblad, Ola Karlberg & Jonas Franke-Blom

“Fransk kärlek rostar aldrig” är älskade franska klassiker framförda av två skådespelare och en musiker som tolkar och sjunger intensivt på svenska!

Jacques Brel, Edith Piaf, Barbara, Gilbert Becaud. Oändlig är listan på gyllene strupar. Padam, Kom ihåg det finns rosor, Lämna mig inte nu, Domino. Grandios är listan på oförglömliga melodier.

“Fransk kärlek rostar aldrig” är ett samarbete mellan ADAS musikaliska teater & Big Wind.

Tidigare produktioner tillbaka upp