Aktuellt

Från Jorden till Månen är en tyngdlös fantasi baserad på Jules Vernes roman från 1865. Det är en berättelse om att längta både bort och hem. En dröm om hönor som sjunger Beethoven, det hemtrevligt sprakande ljudet av opera på vevgrammofon och den ljuva doften av stekta ägg.

För barn 7-12 år. Föreställningens längd ca 45 minuter. 

Manus inspirerat av Jules Vernes roman: Niklas Säwström och ensemblen.

Koreografi: Veera Suvalo Grimberg från Danskompaniet Spinn.

Musik av Jonas Franke-Blom, Puccini, Wagner, Debussy, Beethoven och en smula Édith Piaf.

Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=DO5lSAdfVZs

Youtube Hejopera: https://www.youtube.com/user/HejOpera

startsida
aktuellt
teater
film
discografi
biografi
ljudexempel
instrumentbyggen
Fiolbyggarklubben

Snäckan

Läs mer om detta spännade projekt och om föreställningen som gick av stapeln i september 2018 på teater Ö2 i Stckholm.

Klicka här!

VARFÖR INTE! Teater Sesam

Hur är det att vara annorlunda på en plats där alla tänker likadant, gör likadant och ser likadana ut? Hur beter sig en grupp som ser dig som annorlunda och främmande? Måste man bli precis likadan som alla andra för att bli accepterad?

Varför Inte är en nyskriven föreställning för alla från 2 år och upp, som blandar skådespeleri, skuggspel och rörelse i ett rum som speglar känslorna och berättelserna på scen visuellt, genom färg och ljus. På så vis dras vi in i en historia om vår mänsklighet, om empati, ödmjukhet och förståelse. Vad vi alla som bor i ett samhälle tillsammans behöver. Stora som små.

Den lille prinsen är en poetisk och filosofisk musiksaga för barn från 6-9 år och deras vuxna baserad på Antoine de Saint-Exupérys klassiska bok från 1943 och som översatts till över 260 språk. Längd ca 40 minuter.

Med Saint-Exupérys klassiska bilder i fokus, sjunger och berättar vi fram en saga om vänskap, förundran inför vuxenvärlden, att våga resa långt långt bort och om att längta hem.

Den lille prinsens röst: Leo Sigelius 10 år Medverkande på scen: Emelie Sigelius och Jonas Franke-Blom. Baserad på sagan om Den Lille Prinsen av Antoine Saint de Exupéry Manus: Emelie Sigelius. Musik: Jonas Franke-Blom Illustrationer: Antoine Saint de Exupéry

Mer info och bokning: www.hejopera.se

URPREMIÄR av en sorgsen komedi med mörka hemligheter av Bengt Järnblad som även är författare till vår tidigare succé "Alice - eller Konsten att flytta en mamma!. Rosa lever ensam med sin hund Olav Gerthel. Dom väntar med andlös spänning på stegen i trapphuset. Men varför pratar Olav? Han är ju en hund...eller inte? Och finns Hunden, förutom i Rosas fantasi och drömmar?
Ett stycke ömsint teater som vibrerar av passion och längtan med inslag av musik, sång & dans.

Premiär 10 mars 2018 Aftonstjärnan kl 18

Nallarnas picknick 3-6 år

Wanselius produktion

Skapad av Peter och Louise Wanselius

Hon som jag såg i spegeln – urpremiär 10 november!

Hon som jag såg i spegeln är en berättelse om mötet med kärleken, moderskapet och våldet. Om rosor som blir till blåklockor, kärleksrus som blir till mardrömmar. Om att en dag möta sin egen spegelbild och inte känna igen sig själv. Om att hitta sin väg och bygga ett liv.

Karin Lycke ger återigen kropp och röst åt en av de unga mammor som vi träffade i publik- och kritikersuccén Vi som bär världen, våren 2017. Hon som jag såg i spegeln är en rekonstruktion av gjorda livserfarenheter och bygger på djupintervjuer med Sara Azzazi.

Med: Karin Lycke
Manus och regi: Fia Adler Sandblad
Musik: Jonas Franke-Blom
Producent och regiassistent:  Andreas Luukinen

Tidigare produktioner
tillbaka upp